Onderhoud en schuren

Parketvloeren verdienen periodiek onderhoud. Ook daarvoor bent u bij ons aan het juiste adres, voor het onderhoud zelf en de producten daarvoor. Tegenwoordig wordt hiervoor voornamelijk olie gebruikt. Dit omdat moderne oliën qua kleur en warmte dezelfde diepte geven aan de vloeren, maar ook vanwege milieutechnische redenen en omdat de oliën die wij aanbieden voldoen aan alle denkbare kwaliteitseisen.

Vier van de door ons gebruikte oliën zijn:


Royl Oil 2K

Deze olie bestaat uit oliën die van nature voorkomen en herwinbaar zijn, en de olie bevat een B component. In principe kan Royl Oil 2K toegepast worden op alle houtoppervlakten, waaronder bamboe.

Deze olie impregneert het oppervlak en voedt daarmee het hout. Door diep door te dringen in de poriën en vanwege het polymeriserende effect ontstaat er een taaie en dichte beschermlaag. Een laag die sterk bestendig is tegen alcohol en water. Doordat de poriën gedicht worden is een laag voldoende om te zorgen voor een mooie kleur, bescherming en het voorkomen van kringen, watervlekken, barsten of afbladeren. Ook betekent dit dat vocht en vuil niet kunnen indringen in het hout, wat niet alleen schade voorkomt, maar het oppervlak ook eenvoudig te reinigen maakt.


Osmo olie

Deze olie is speciaal ontwikkeld voor houten vloeren, houten delen, landhuisdelen, scheepsvloeren, osb- en kurkvloeren.

Deze olie is verkrijgbaar in kleurloos mat en zijdemat. In beide gevallen behoudt deze olie de natuurlijke uitstraling van het oppervlak en het zorgt ervoor dat de vloer slijtvast is, water- en vuilafstotend en doorlopend bestand tegen belastbaarheid. Een uiterst veerkrachtig en eenvoudig te reinigen oppervlak is het gevolg.

Osmo Hardwax Olie dient in twee lagen te worden aangebracht, behalve in het geval van een restauratie, dan is één laag voldoende.


Bona olie

Deze olie is voornamelijk bekend dankzij de unieke samenstelling op basis van plantaardige oliën. Dit product heeft superieure houtverzadigde eigenschappen wat zorgt voor een diepe bescherming tegen slijtage, chemicaliën en vocht. Deze olie is eenvoudig aan te brengen, sneldrogend en benadrukt de natuurlijke houtnerf en kleur van het hout. Deze olie is verkrijgbaar in een 1-component en 2-component variant. De laatste is voornamelijk geschikt voor lastige houtsoorten.

Bona heeft daarnaast een aanbod van aanvullende producten voor onder andere een betere bescherming en mogelijkheden voor kleuren.


Monocoat olie

De naam verraadt al dat het hier gaat om een olie die werkzaam is met één laag. Dit is mogelijk door gebruik te maken van de allerlaatste ontwikkelingen. Deze olie behoort dan ook tot de laatste generatie aan onderhoudsoliën.

De combinatie van de twee componenten, de olie en de accelerator, zorgt voor een snelle en doordringende uitharding. Deze olie biedt een superieure bescherming.

monocoat

Welke olie u ook kiest, u kunt altijd uitgaan van een warme uitstraling en dat uw vloer de gemakken krijgt van een gelakte vloer. Ook als het gaat om uw onderhoud, waaronder het schuren, staan we u bij met passende producten en dienstverlening.

Neem contact op om samen met ons voor het juiste onderhoud te kiezen.